Пастор Андрей и Боряна Аврамови участват за втори път в Европейската молитвена закуска в Брюксел

Молитвена закуска Брюксел 2017

   От 6-ти до 8-ми декември пастор Андрей и Боряна Аврамови взеха участие в 19-тата Европейска молитвена закуска в Европейския парламент в Брюксел.

Молитвена закуска Брюксел 2017 1
Молитвена закуска Брюксел 2017 2
Молитвена закуска Брюксел 2017 3
Г-н Тамрат Лейн, бившия министър председател на Етиопия и съпругата му, заедно с пастор Аврамов
Молитвена закуска Брюксел 2017 4
Пастор Пеле Хьорнмарк председател на Петдесятното европейско общение, заедно с п-р Аврамов по време на молитвената закуска
Молитвена закуска Брюксел 2017 5
Пастор Андрей Аврамов с евродепотатът г-н  Бранислав Скрипек

Повечето съвременни хора не биха свързали Европейския парламент в Брюксел с място, където хората вярват и се молят, но в същия момент през последните осемнадесет години група членове на Европейския парламент се събират веднъж в годината с поканени от тях представители на другите европейски институции и представители на държавите от Европейския съюз, за да се молят. Това събитие носи името Европейска молитвена закуска и събира политици, бизнесмени, общественици, пастори, свещеници и хора от цяла Европа около личността и учението на Исус Христос.

   Един от тазгодишните домакини на Европейската молитвена закуска беше евродепутатът от Словакия г-н Бранислав Скрипек, с когото пастор Андрей и Боряна Аврамови имат вече няколкогодишно приятелство. Израснал в комунистическо семейство без никаква вяра в Бога, един ден той внезапно преживява Божието присъствие и с това започва неговото духовно пътуване към вярата в Христос.

   Той започва да служи като пътуващ евангелизатор, което продължава да прави дори и в Европейския парламент, където г-н Скрипек води всяка седмица група за изучаване на Библията. Г-н Скрипек, който беше водещ на 19-тата молитвена закуска в Европейския парламент, представи и двамата говорители на закуската, които след това споделиха две забележителни истории. Първо Принцеса Маргарета от Лихтенщайн говори много силно за духовното насърчение и примера на вяра, които е получила в живота си от чичо си, крал Будевийн, крал на Белгия и от леля си, кралица Фабиола.

   Тя разказа за борбата на краля със съвестта и вярата му, което го кара в рамките на 36 часа да се откаже от короната, когато белгийското правителство подписва през 1990 г. закон в законопроект, позволяващ абортите. Още по-драматична беше личната история, разказана от бившия министър-председател на Етиопия Тамрат Лейн, бивш комунист и марксист, който бива посетен три нощи поред от Исус Христос, докато се намира в затвора.