Дванадесета поредна година Християнски център „Победа“ отбелязва Деня в памет на жертвите и оцелелите от Холокоста.

Дванадесета поредна година Християнски център „Победа“ отбелязва Деня в памет на жертвите и оцелелите от Холокоста.

  Както всяка година досега във възпоменателната церемония взеха участие официални и неофициални гости и много миряни. Събитието беше вълнуващо, раздвижващо и остави незабравим спомен във всички присъстващи.


Посолството на държавата Израел в България беше представлявано от г-н Ашер Хофман, консул и административен директор при посолството, потомък на оцелели от Холокоста. Главният секретар на Организацията на евреите в България „Шалом“ г-н Йосиф Меламед имаше много силно изказване. Изказванията на доц. Албена Танева, Софийски университет, катедра по публична администрация, и на Калин Чонев, диригент, продуцент и създател на „Песни на живота“, докоснаха всички присъстващи. Но разказите на оцелелите от Холокоста български евреи г-жа Сара Луна, проф. Софи Данон и писателя Виктор Барух бяха най-разтърсващи и ще останат завинаги с нас.

консула на Израел в България г-н Ашер ХофманМожете да гледате тук и прочетете тук изказването на г-н Ашер Хофман.г-н Йосиф Меламед в Християнски център "Победа" по случай отбелязването на Ден в памет на жертвите и оцелелите от Холокоста през 2018та годинаМожете да гледате тук и прочетете тук изказването на г-н Йосиф Меламед.г-жа Албена Танева в Християнски център "Победа" по случай отбелязването на Ден в памет на жертвите и оцелелите от Холокоста през 2018та година Можете да гледате тук и прочетете тук изказването на доц. Албена Танева.
г-н Калин Чонев в Християнски център "Победа" по случай отбелязването на Ден в памет на жертвите и оцелелите от Холокоста през 2018та година Можете да гледате тук и прочетете тук изказването на г-н Калин Чонев.г-жа Сара Луна в Християнски център "Победа" по случай отбелязването на Ден в памет на жертвите и оцелелите от Холокоста през 2018та година Можете да гледате тук и прочетете тук изказването на г-жа Сара Луна.г-жа Софи Данон в Християнски център "Победа" по случай отбелязването на Ден в памет на жертвите и оцелелите от Холокоста през 2018та година Можете да гледате тук и прочетете тук изказването на г-жа проф. Софи Данон.
г-н Виктор Барух в Християнски център "Победа" по случай отбелязването на Ден в памет на жертвите и оцелелите от Холокоста през 2018та година Можете да гледате тук и прочетете тук изказването на г-н Виктор Барух.